• Sesongens favoritter
  • Dame
  • Herre
  • Luer
  • Øvrig
  • Home
  • Om oss
  • Vår produksjon

Vår produksjon

1. Stickning

Sätila har sedan starten 1896 producerat lokalt i Sätila och produktionen är fortfarande kvar på samma plats, i samma lokaler som det började i för över 126 år sedan. I fabriken stickas idag över 95% av den sammanlagda produktionen. I vår sticksal arbetar Lisbeth, Mari, Maria, Dennis och Janne - alla fem med en gedigen kunskap i att hantera stickmaskinerna och med flera års erfarenhet av att sticka premiumprodukter.

För oss ligger stort fokus på att utveckla vår egen fabrik för att kunna tillverka ännu mer på plats i Sätila vilket bidrar till ett minskat klimatavtryck. Vi har bland annat investerat i en ny stickmaskin som anlände till fabriken i mars 2022. 

2. Tvättning

Vi har under 2022 även investerat i ett tvätteri för att kunna tvätta snabbare och miljövänligare på plats i Sätila. Eftersom vi tvättar de flesta av våra produkter innan sömnad krävs ett tvätteri hos oss i takt med att vi producerar mer här i vår Sätila fabrik.

Alla våra produkter som är tillverkade i lammull, RWS merinoull, norsk ull, bomull, mohair samt vissa materialmixer tvättas innan sömnad. 

3. Sömnad

Vår sysal är under utveckling och vi har under tidig höst 2022 både anställt fler sömmerskor och investerat i fler symaskiner. Vårt mål är att tillverka mer helt på vår fabrik i Sätila och självklart är sömnaden en stor del av det. 

I vår sysal arbetar Ann-Christin, Jem, Mari, Natalia och Maria. Alla fem med ett otroligt öga för detaljer vilket gör att våra produkter får ett fantastiskt fint slutresultat.

I dagsläget sys många av våra produkter hos våra samarbetspartners sedan många år tillbaka i Polen eller Litauen. På varje enskild produktsida på vår hemsida kan du läsa var produkten är stickad och sydd under "specifications". 

4. Kvalitetskontroll & packning

Alla våra tillbehör såsom tvättrådsinstruktioner och hängetiketter på plaggen är tillverkade av återvunnet material. Vi packar våra produkter i en biologiskt nedbrytningsbar påse för att skydda produkten under leverans. 

Vid packning ses produkterna över för att eventuella produktionsfel skall upptäckas innan det lämnar vårt lager. Till e-handelskunder packar vi produkterna i en packpåse, tillverkad i återvunnen plast, som är 100% klimatneutral och miljömärkt med ÅterBära (läs mer på Avisera's hemsida här). 

Ikke gå glipp av det!

Abonner på vårt nyhetsbrev og motta spennende nyheter og tilbud!

Kundservice

Guider

Våre selgere

Sätila of Sweden AB

Org nr: 556085-0967

Grebbeshult 2

511 99 Sätila

Tel: +46 301 223 30Mail: satila@satila.com