Vår fabrik

Sätila of Sweden har sedan starten 1896 producerat lokalt i Sätila och produktionen är fortfarande kvar på samma plats, i samma lokaler som det började i för över 127 år sedan. Vår fabrik består av en sticksal, ett tvätteri och en sysal vilket gör att vi har möjlighet att tillverka högkvalitativa produkter, från design till färdig produkt, helt på plats i Sätila. 

Tillbaka till framtiden

De senaste åren har stora investeringar genomförts i vår fabrik. Vi stickar majoriteten av kollektionen i vår egen fabrik i Sätila och nu kan vi återuppta sömnaden igen. Sätila har en unik nedärvd kunskap och den arbetar vi med att behålla och utveckla då vi värnar om svensk produktion. En av många fördelar med egen produktion är att vi har väldigt stor kontroll på hela produktionskedjan och håller på så sätt en hög nivå både inom miljö och social hållbarhet.

Transparens är viktigt för oss därför kan du på varje enskild produktsida på vår hemsida läsa var produkten är stickad och sydd.

Stickeriet i ständig utveckling

Majoriteten av den sammanlagda produktionen stickas hos oss i Sätila och detta sker på våra 18 stickmaskiner. Den senaste maskinen anlände till oss i mars 2022 vilket var en av flera viktiga investeringar som genomfördes. Vi har maskiner med olika egenskaper för att kunna tillverka olika typer av produkter.

I vår sticksal arbetar Lisbeth, Mari, Maria och Janne - alla med en gedigen kunskap i att hantera stickmaskinerna och med flera års erfarenhet av att sticka premiumprodukter.

Vårt tvätteri

Under 2022 investerade vi även i ett tvätteri, vilket var en av nycklarna för att kunna flytta hem produktion. En stor del av våra produkter tvättas före sömnad och självklart med ekologiskt tvättmedel. Detta gör att du som konsument kan använda produkten direkt efter köp utan att vara rädd för att få kemikalier nära huden.

Alla våra produkter som är tillverkade i lammull, RWS merinoull, norsk ull, bomull, mohair samt vissa materialmixer tvättas innan sömnad.

Sysalen från 70-talet är åter i drift

Under 1970-80 talet flyttade man sömnaden från fabriken i Sätila och därefter sydde man under många år endast prover i fabriken. Sysalen är idag uppdaterad och vi har under 2022 både anställt fler sömmerskor och investerat i fler symaskiner för att ha möjlighet att tillverka mer på plats i Sätila. I dagsläget har vi ett tjugotal symaskiner, bland annat raksömsmaskiner, overlockmaskiner och en specialbyggd märkesmaskin.

I vår sysal arbetar Ann-Christin, Jem, Mari, Natalia, Olha och Mariia. Alla med den rätta känslan för hantverk och med ett otroligt öga för detaljer vilket gör att våra produkter får ett fantastiskt fint slutresultat.

Ikke gå glipp av det!

Abonner på vårt nyhetsbrev og motta spennende nyheter og tilbud!